Köp- och leveransvillkor

1. Orderbekräftelse
En orderbekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress som du har angett i dina kunduppgifter. Det kan vara bra att spara den vid eventuella kontakter med vår butik.

2. Leveranstid
Leveranstiden är normalt ca två veckor från det att du gör din beställning. Skulle någon vara tillfälligt vara slut, kan leveranstiden bli längre. I förekommande fall får du meddelande om detta.

3. Frakt, expeditionsavgift och emballage
På leverans, som väger mindre än 50 g, tas en fast expeditionsavgift på 49 kr ut.

På leverans som väger mer än 50 g, tas, förutom den fasta expeditionsavgiften, den faktiska portokostnaden ut.

På leverans av ömtåliga varor, tillkommer en extra kostnad för emballage.


4. Betalsätt
Varorna levereras mot faktura. Ingen faktureringsavgift tas ut. Leveranser med ett sammanlagt varuvärde över 800 kr betalas i förskott mot faktura.

5. Sen betalning
Betalningstiden är 20 dagar. Vid sen betalning tas en påminnelseavgift ut med 60 kr och om betalning ändå inte sker, skickas inkassokrav.

6. Ångerrätt
Som konsument har du, i enlighet med distansavtalslagen, rätt till ångerrätt utan att ange någon anledning. Du måste dock meddela vår butik senast 14 dagar efter det att du har mottagit dina varor. För att returnera varorna ska dessa vara oanvända och oskadade i sina originalförpackningar. Returnera varorna tillsammans med fakturan eller en kopia av den! Du får själv stå för returfrakten. På fakturan anger du returorsak "Ångerrätt". Varor får inte returneras som postförskott eller efterkrav. Har varorna betalats mot förskottsfaktura återbetalas inbetalt belopp exklusive fraktkostnad. Ange det konto som återbetalningen önskas till på fakturan eller kopia av denna.

7. Reklamationer
Om du skulle få en vara som är defekt eller en felaktig leverans ersätts du kostnadsfritt med en ny vara. Du måste dock meddela vår butik detta senast 14 dagar efter det att du har mottagit dina varor. För att returnera en vara ska denna vara oanvänd och i det skick som den var när du mottog den. Returnera varan tillsammans med fakturan eller en kopia av den! På fakturan anger du returorsak. Önskas den returnerade varan inte ersatt av en ny vara, återbetalas inbetalt belopp för den returnerade varan exklusive fraktkostnad, om betalning har skett mot förskottsfaktura. Ange det konto som återbetalningen önskas till på fakturan eller kopian av denna. Obs! Du måste först ta kontakt med vår butik för att få reklamationen godkänd. Du ersätts för returfrakten.

8. Tvist
Tvister med anledning av dessa villkor ska avgöras i svensk domstol.